Kurucumuzun Mektubu

Melis Kurtel Emin.jpg

Özel Bademler Köyü Koleji 2017 yılında kurulurken ilkokul çağına gelen kızlarıma yarıştan uzak, öğrenmeyi sevdiren, keyifli ve mutlu bir eğitim yuvası hayal ederek yola çıktım. Bir Montessori anaokulunda eğitim hayatlarına başlayan kızlarım bu yöntemle eğitime devam etsinler istedim. İzmir’de böyle bir ilkokulun olmayışı bizi yaratıcı olmaya sürükledi ve İzmir’in ilk Montessori yöntemi ile eğitim veren ilkokulunu 2017 yılında Bademler Köyü’nde açtık. Ailemizin genişlemesi ve çocuklarımızın büyümesi ile 2022 yılında da ortaokulumuzu açtık. Şu an okulumuzda 3 yaştan 14 yaşa kadar çocuklara hayatlarında rehberlik yapıyor, onları yaşam için eğitiyoruz.

Okulumuz açıldığından bugüne dek ben de kendimi bu alanda geliştirerek hem 3-6 yaş grubu için, hem de 6-12 yaş grubu için Dr. Montessori’nin kurduğu AMI (Association Montessori Internationale) Vakfı’ndan eğitimler aldım. Şu an 3-6 ve 6-12 AMI diplomalı Montessori eğitmeni olarak sınıflarımızın eğitim programlarının Montessori yöntemi ile uygulanması ve öğretmenlerimizin eğitilmesi üzerinde bizzat çalışıyorum.

Şimdi çocuklarımız özgüvenle, kimse ile kıyaslanmadan, yarışmadan, merak dolu bireyler olarak hayata hazırlanıyorlar. Onların gelişimlerine şahit olup onların yanında yürümek bizleri çok gururlandırıyor. Yaptığımız tek şey çocuğu izlemek!

Melis Kurtel Emin,

Bademler Köyü Koleji Kurucusu ve 3-6 /6-12 Yaş Montessori Eğitmeni